Aanraking

Waarom aanraking en niet gewoon massage? Ik bied twee vormen van aanraking aan, namelijk diverse massages en ook ‘two-way-touch’ waarin het mogelijk is om ook mij aan te raken, enkel op een manier die jij verkiest (!) en in volledig consent.

Bij een massage kom je makkelijk in de overgave en verstilling, word je passief en ontvankelijk en kun je heerlijk bijtanken. Je maakt stofjes aan die je een goed gevoel geven en die maken dat je de wereld weer aankunt. Het is heerlijk om niets te hoeven te doen. De massages die ik aanbied – in volgorde van ‘intimiteit’- zijn holistische, lomi-lomi (op de bank) en tantramassage (op de grond)

Maar het kan ook zeer leerzaam zijn om bewust en actief te oefenen in zelf aanraken en aangeraakt worden. Het wheel of consent biedt de kans om in zo groot mogelijke veiligheid op dit vlak te experimenteren. Grenzen aangeven en (mogelijk) verruimen, behoeftes uitspreken. Ik beklemtoon nadrukkelijk dat hier GEEN seksuele activiteiten mee bedoeld worden. Het heeft wel een zinnelijk karakter omdat het aanraking en lichaamssensaties betreft.